Sladký mix VIANOČNÝ "BROWN" v celofáne a tégliku 180g

Kód: SKX5413
€7,10 €5,97 bez DPH
Skladom

Kombinujeme pre Vás vynikajúcu chuť sladkých mandlí, krásny dizajn produktov a originálne balenie. To čo robíme nás baví a dúfame, že tieto darčekové oriešky budú baviť Vás. Ako náplň sme vybrali najžiadanejšie sladké orechy – mandle, ktoré majú dlhú životnosť a skvelú chuť. Všetko je v celofánovom sáčku, ktorý je zatavený aby dlho udržal čerstvosť.

Detailné informácie

Podrobný popis

Výška téglika 12cm

Zmes obsahuje: 

Mandle v mliečnej čokoláde
Mandle v čokoláde s karamelovou príchuťou a morskou soľou
Mandle tiramisu
 
 

Mandle v mliečnej čokoláde

Zloženie: mliečna čokoláda 75% (cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné MLIEKO, kakaová hmota, sušená SRVÁTKA (MLIEKO), LAKTÓZA, SÓJOVÝ lecitín, prírodná vanilková aróma), MANDLE jadrá 25%, leštidlo: arabská guma.
Zem pôvodu: Holandsko
 
Alergény vyznačené v zložení veľkým písmom.
 
Popis (1)

 

Energetická hodnota  2281kj /545kcal
Tuky  34,7g
 z toho nasýtené mastné kyseliny  14,6g
Sacharidy  50,9g
 z toho cukry  46,7g
Bielkoviny  9,3g
Soľ  0,25g

 

 

Mandle v čokoláde s karamelovou príchuťou a morskou soľou

Škrupinové plody dražované
Zloženie: Cukor, MANDLE, Kakaové maslo, Sušené plnotučné MLIEKO, Sušený karamel (sušené odstredené MLIEKO, sušená srvátka (MLIEKO), cukor, MLIEČNY tuk, prírodná vanilková aróma), Kakaová hmota, Morská soľ, Leštiaca látka (E904), Leštiaca látka (E414 ), Emulgátor (E322) slnečnicový lecitín, Prírodná aróma, Repkový olej, Kokosový olej, Soľ, Glukózový sirup, Dextrín
Zem pôvodu: Holandsko 

Môže obsahovať stopy lepku, ostatných škrupinových plodov, arašidov, sóje a sezamu.

Alergény vyznačené v zložení veľkým písmom.

Popis (1)

 
 energetická  
 hodnota:
 2357kj /666kcal    
 tuky:  38,5g
 z toho nasýtené   mastné kyseliny:  15,2g
 sacharidy:  42,7g
 z toho cukry:  40g
 bielkoviny:  10,5
 soľ:  0,45g

 

Mandle tiramisu

Zloženie: MANDLE 31%, tiramisu poleva 69% (cukor, rastlinný olej palmový, SRVÁTKA (MLIEKO),ryžová múka, slnečnicový lecitín, arabská guma, šelak, príchuť tiramisu, kakaová hmota, kakaové maslo). 
Zem pôvodu: Holandsko 

Môže obsahovať stopy lepku, ostatných škrupinových plodov, arašidov, sóje a sezamu.
Alergény vyznačené v zložení veľkým písmom.
 

Popis (1)

 
Energetická hodnota  2413kj /579kcal 
Tuky  38,3
 z toho nasýtené mastné kyseliny  14,2g
Sacharidy  48,5g
 z toho cukry  45,3g
Bielkoviny  8,4g
Soľ  0,02g

 

Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste

 

VĚDĚLI JSTE, ŽE

Mandle pod drobnohľadom - ZDRAVIE A VÝŽIVA

Mandľovník mohol byť jedným z prvých stromov, ktoré ľudia kultivovali. V Jordánsku našli archeológovia dôkazy o "udomácnených mandliach", ktoré sa datujú asi 5 000 rokov pred naším letopočtom. Poďme sa spoločne pozrieť na to prečo by sme mali mandle konzumovať a ako ich využiť v jedálničku

Mandle sú bohaté na vitamíny a minerály, majú vysoký obsah dietetickej vlákniny a  tukov, čo je pre ľudský organizmus veľmi prínosné.

Mandle môžeme konzumovať mnohými spôsobmi. Môžeme jesť mandle surové alebo pražené, ako desiatu samostatne alebo ich pridať do sladkých alebo slaných jedál.
Môžeme ich využiť nakrájané na plátky, vo vločkách, ako múku, olej, maslo alebo mandľové mlieko.

Aj z toho dôvodu sú mandle najvšestrannejšie orechy na svete. Mandle sú bohaté na vitamíny a minerály, majú vysoký obsah dietetickej vlákniny a  tukov, čo je zdravé pre srdce. Výhody mandlí sú takmer nekonečné! Stačí každý deň jednu hrsť mandlí....

Nechcem v tomto článku zabiehať príliš do podrobných lekárskych výrazov, ale v jednoduchosti Vám povedať, prečo sú mandle naozaj TOP 1 medzi orechmi.

Najprv sa na vec pozrieme z hľadiska zdravotného prínosu a potom výživového (aj keď tieto dva aspekty sa vždy prelínajú).

Zdravotné aspekty:

  1. mandle preukázateľne znižujú špatný cholesterol
  2. slúžia k prevencii rakoviny tlstého čreva a rakoviny pŕs
  3. obecne sú mandle veľmi dobrým antioxidantom
  4. znižujú riziko Alzheimerovej choroby (čo nám urobí aj stravovanie s nižším príjmom sacharidov
  5. zlepšuje výkon mozgu
  6. stabilizujú hladinu cukru v krvi
  7. posilňujú kostrový systém a zuby (vápnik a fosfor)

Výživové aspekty:

Mandle môžeme konzumovať mnohými spôsobmi. Môžeme jesť mandle surové alebo pražené (údené, solené, v mede a soli),
ako desiatu samostatne alebo ich pridať do sladkých alebo slaných jedál.
Môžeme ich využiť nakrájané na plátky, vo vločkách, ako múku, olej, maslo alebo mandľové mlieko.

  1. mandle sú kvalitným zdrojom energie (tj. energie, ktorá Vás dokáže zasýtiť, dodá Vám vitamíny, minerály, zdravé tuky, vlákninu a pod.)
  2. mandle znižujú hladinu cukru v krvi a glykemický index potravín

Ak je rozhodená hladina cukru, vo vás to evokuje stále chute a máte potrebu sa dojedať chvíľu po zjedenom jedle, čo Vám opäť rozhadzuje glykémiu a ste v začarovanom kruhu (hladinu rozhadzujú sacharidové pokrmy, čím viac priemyslovo spracované, tým horšie). Ak si dáte napr. banán a k tomu pridáte hrsť mandlí, tak vám banán sám o sebe (toľko) nerozhodí hladinu cukru a ešte sýtiaci efekt tejto napr. desiaty bude dostačujúci do ďalšieho plánovaného jedla a nebudete mať potrebu sa v medzičase dojedať a to samozrejme speje i k postupnej redukcii. (rovnako je to napríklad s pridaním do kaší – len si postrážiť množstvo) 

  1. sú vhodné aj pre tehotné ženy
  2. vďaka vápniku a horčíku majú vplyv na silu a kvalitu vlasov, nechtov a zosilnenie kostrového systému, môžu slúžiť ako prevencia kŕčov
  3. obsahujú slušné percento bielkovín, čo je makronutrient, ktorý je základným aspektom dobre zostaveného jedálničku a okolo nich skladáme ďalšie dva: tuky a sacharidy
  4. samozrejme prispievajú k psychickej pohode (ak je celý jedálniček zostavený z kvalitných potravín)

Nikdy nič nie je len o jednej potravine. Je potrebné na vec pozerať z globálneho hľadiska, ale mandle by určite nemali chýbať vo Vašom jedálničku. Vždy je samozrejme lepšie voliť mandle naturálne, pred upravenou formou.

 

Podľa čoho mandle vyberať?

Veľkosť mandlí - množstvo mandlí v jednej unci:

Mandle sa triedia do nižšie uvedených kategórií podľa počtu mandlí, ktoré vážia 1 uncu ( 1 unca =28,3495 gramov)

  • 18/20, 20/22, 23/25, 25/27, 27/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/40 - napr. 23-25ks na 1 trójsku uncu
  • napr. u veľkosti 23/25 v jednej unci je cca 23-25 mandlí
  • čím je číslo menšie (18/20) tým sú mandle väčšie a naopak, čím sú mandle menšie, tím je číslo väčšie (36/40)
  • veľkosti bežne predávané v Českej republike - počet ks mandlí v jednej unci: 23/25, 25/27, 27/30

 velikost mandlí

 

Ako spoznať dobré mandle?

Existujú dva typy mandlí, horké (semená amygdali amarum) a sladké (semená amygdali dulcis). Horké mandle sa dajú len ťažko rozlíšiť od sladkých, majú vyšší obsah amygdalinu, látky, ktorá má na svedomí horkú chuť. Medzi najlepšie druhy sladkých mandlí patria mandle z Valencie, Malagy a Sicílie. Najmenšie a najlacnejšie sú mandle z Maroka. A ako má vypadať dobrá mandľa? Musí byť sladká, tvrdá, vnútri biela alebo krémová. Má chutiť jemne, sladko, mandľovo. Ak je mandľa nažltlá, môže to znamenať, že nie je čerstvá, a môže mať nahorklú príchuť. 

Existuje cca. 30 druhov mandlí, ktoré sa pestujú v Kalifornii. Nonpareil a carmel majú najväčšie zastúpenie.

MANDLE NONPAREIL

Odroda má pôvod v Kalifornii. Nonpareil predstavuje cca. tretinu produkcie v Kalifornii, pretože má vysoký dopyt vo svete.

  • obľúbená a vyhľadávaná odroda mandlí, ktorá má široké použitie, ľahko sa blanšíruje
  • stredný plochý tvar s hladkým povrchom
  •  sú chrumkavé a majú orechovú chuť
  • majú tenkú škrupinku a ľahko sa rozlúsknu rukami
  • majú svetlohnedú šupku a ostré tvary (carmel majú tmavšiu šupku)
  • mandle sú tvrdšie, ploché, dlhé, s tvrdšou šupkou 

MANDLE CARMEL

  • mandle majú mierne vráskavý povrch (nie sú tak hladké ako Nonpareil), stredne úzky - guľatý dlhý tvar, tmavohnedú šupku
  • používajú sa na pečenie a blanšírovanie
  • dobre sa spracovávajú

Dodatočné parametre

Kategória: Darčekové celofánové vrecká v tégliku
Záruka: 4 - 8 mesiacov
Hmotnosť: 0.22 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola