Sladký mix VIANOČNÝ "BROWN" v celofáne a tégliku 180g
Kód: SKX5413Podrobný popis
Výška téglika 12cm
Zmes obsahuje:
Mandle v mliečnej čokoláde
Zem pôvodu: Holandsko
.png)
Energetická hodnota | 2281kj /545kcal |
Tuky | 34,7g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 14,6g |
Sacharidy | 50,9g |
z toho cukry | 46,7g |
Bielkoviny | 9,3g |
Soľ | 0,25g |
Mandle v čokoláde s karamelovou príchuťou a morskou soľou
Škrupinové plody dražované
Zloženie: Cukor, MANDLE, Kakaové maslo, Sušené plnotučné MLIEKO, Sušený karamel (sušené odstredené MLIEKO, sušená srvátka (MLIEKO), cukor, MLIEČNY tuk, prírodná vanilková aróma), Kakaová hmota, Morská soľ, Leštiaca látka (E904), Leštiaca látka (E414 ), Emulgátor (E322) slnečnicový lecitín, Prírodná aróma, Repkový olej, Kokosový olej, Soľ, Glukózový sirup, Dextrín
Zem pôvodu: Holandsko
Môže obsahovať stopy lepku, ostatných škrupinových plodov, arašidov, sóje a sezamu.
Alergény vyznačené v zložení veľkým písmom.
energetická hodnota: |
2357kj /666kcal |
tuky: | 38,5g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 15,2g |
sacharidy: | 42,7g |
z toho cukry: | 40g |
bielkoviny: | 10,5 |
soľ: | 0,45g |
Mandle tiramisu
Zloženie: MANDLE 31%, tiramisu poleva 69% (cukor, rastlinný olej palmový, SRVÁTKA (MLIEKO),ryžová múka, slnečnicový lecitín, arabská guma, šelak, príchuť tiramisu, kakaová hmota, kakaové maslo).
Zem pôvodu: Holandsko
Energetická hodnota | 2413kj /579kcal |
Tuky | 38,3 |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 14,2g |
Sacharidy | 48,5g |
z toho cukry | 45,3g |
Bielkoviny | 8,4g |
Soľ | 0,02g |
Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste
Mandle pod drobnohľadom - ZDRAVIE A VÝŽIVA
Mandľovník mohol byť jedným z prvých stromov, ktoré ľudia kultivovali. V Jordánsku našli archeológovia dôkazy o "udomácnených mandliach", ktoré sa datujú asi 5 000 rokov pred naším letopočtom. Poďme sa spoločne pozrieť na to prečo by sme mali mandle konzumovať a ako ich využiť v jedálničku
Mandle sú bohaté na vitamíny a minerály, majú vysoký obsah dietetickej vlákniny a tukov, čo je pre ľudský organizmus veľmi prínosné.
Mandle môžeme konzumovať mnohými spôsobmi. Môžeme jesť mandle surové alebo pražené, ako desiatu samostatne alebo ich pridať do sladkých alebo slaných jedál.
Môžeme ich využiť nakrájané na plátky, vo vločkách, ako múku, olej, maslo alebo mandľové mlieko.
Aj z toho dôvodu sú mandle najvšestrannejšie orechy na svete. Mandle sú bohaté na vitamíny a minerály, majú vysoký obsah dietetickej vlákniny a tukov, čo je zdravé pre srdce. Výhody mandlí sú takmer nekonečné! Stačí každý deň jednu hrsť mandlí....
Nechcem v tomto článku zabiehať príliš do podrobných lekárskych výrazov, ale v jednoduchosti Vám povedať, prečo sú mandle naozaj TOP 1 medzi orechmi.
Najprv sa na vec pozrieme z hľadiska zdravotného prínosu a potom výživového (aj keď tieto dva aspekty sa vždy prelínajú).
Zdravotné aspekty:
- mandle preukázateľne znižujú špatný cholesterol
- slúžia k prevencii rakoviny tlstého čreva a rakoviny pŕs
- obecne sú mandle veľmi dobrým antioxidantom
- znižujú riziko Alzheimerovej choroby (čo nám urobí aj stravovanie s nižším príjmom sacharidov
- zlepšuje výkon mozgu
- stabilizujú hladinu cukru v krvi
- posilňujú kostrový systém a zuby (vápnik a fosfor)
Výživové aspekty:
Mandle môžeme konzumovať mnohými spôsobmi. Môžeme jesť mandle surové alebo pražené (údené, solené, v mede a soli),
ako desiatu samostatne alebo ich pridať do sladkých alebo slaných jedál.
Môžeme ich využiť nakrájané na plátky, vo vločkách, ako múku, olej, maslo alebo mandľové mlieko.
- mandle sú kvalitným zdrojom energie (tj. energie, ktorá Vás dokáže zasýtiť, dodá Vám vitamíny, minerály, zdravé tuky, vlákninu a pod.)
- mandle znižujú hladinu cukru v krvi a glykemický index potravín
Ak je rozhodená hladina cukru, vo vás to evokuje stále chute a máte potrebu sa dojedať chvíľu po zjedenom jedle, čo Vám opäť rozhadzuje glykémiu a ste v začarovanom kruhu (hladinu rozhadzujú sacharidové pokrmy, čím viac priemyslovo spracované, tým horšie). Ak si dáte napr. banán a k tomu pridáte hrsť mandlí, tak vám banán sám o sebe (toľko) nerozhodí hladinu cukru a ešte sýtiaci efekt tejto napr. desiaty bude dostačujúci do ďalšieho plánovaného jedla a nebudete mať potrebu sa v medzičase dojedať a to samozrejme speje i k postupnej redukcii. (rovnako je to napríklad s pridaním do kaší – len si postrážiť množstvo)
- sú vhodné aj pre tehotné ženy
- vďaka vápniku a horčíku majú vplyv na silu a kvalitu vlasov, nechtov a zosilnenie kostrového systému, môžu slúžiť ako prevencia kŕčov
- obsahujú slušné percento bielkovín, čo je makronutrient, ktorý je základným aspektom dobre zostaveného jedálničku a okolo nich skladáme ďalšie dva: tuky a sacharidy
- samozrejme prispievajú k psychickej pohode (ak je celý jedálniček zostavený z kvalitných potravín)
Nikdy nič nie je len o jednej potravine. Je potrebné na vec pozerať z globálneho hľadiska, ale mandle by určite nemali chýbať vo Vašom jedálničku. Vždy je samozrejme lepšie voliť mandle naturálne, pred upravenou formou.
Podľa čoho mandle vyberať?
Veľkosť mandlí - množstvo mandlí v jednej unci:
Mandle sa triedia do nižšie uvedených kategórií podľa počtu mandlí, ktoré vážia 1 uncu ( 1 unca =28,3495 gramov)
- 18/20, 20/22, 23/25, 25/27, 27/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/40 - napr. 23-25ks na 1 trójsku uncu
- napr. u veľkosti 23/25 v jednej unci je cca 23-25 mandlí
- čím je číslo menšie (18/20) tým sú mandle väčšie a naopak, čím sú mandle menšie, tím je číslo väčšie (36/40)
- veľkosti bežne predávané v Českej republike - počet ks mandlí v jednej unci: 23/25, 25/27, 27/30
Ako spoznať dobré mandle?
Existujú dva typy mandlí, horké (semená amygdali amarum) a sladké (semená amygdali dulcis). Horké mandle sa dajú len ťažko rozlíšiť od sladkých, majú vyšší obsah amygdalinu, látky, ktorá má na svedomí horkú chuť. Medzi najlepšie druhy sladkých mandlí patria mandle z Valencie, Malagy a Sicílie. Najmenšie a najlacnejšie sú mandle z Maroka. A ako má vypadať dobrá mandľa? Musí byť sladká, tvrdá, vnútri biela alebo krémová. Má chutiť jemne, sladko, mandľovo. Ak je mandľa nažltlá, môže to znamenať, že nie je čerstvá, a môže mať nahorklú príchuť.
Existuje cca. 30 druhov mandlí, ktoré sa pestujú v Kalifornii. Nonpareil a carmel majú najväčšie zastúpenie.
MANDLE NONPAREIL
Odroda má pôvod v Kalifornii. Nonpareil predstavuje cca. tretinu produkcie v Kalifornii, pretože má vysoký dopyt vo svete.
- obľúbená a vyhľadávaná odroda mandlí, ktorá má široké použitie, ľahko sa blanšíruje
- stredný plochý tvar s hladkým povrchom
- sú chrumkavé a majú orechovú chuť
- majú tenkú škrupinku a ľahko sa rozlúsknu rukami
- majú svetlohnedú šupku a ostré tvary (carmel majú tmavšiu šupku)
- mandle sú tvrdšie, ploché, dlhé, s tvrdšou šupkou
MANDLE CARMEL
- mandle majú mierne vráskavý povrch (nie sú tak hladké ako Nonpareil), stredne úzky - guľatý dlhý tvar, tmavohnedú šupku
- používajú sa na pečenie a blanšírovanie
- dobre sa spracovávajú
Dodatočné parametre
Kategória: | Darčekové celofánové vrecká v tégliku |
---|---|
Záruka: | 4 - 8 mesiacov |
Hmotnosť: | 0.22 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.